"Utanför vårt fönster hör vi markens sånger, som ett rastlöst barn om våren, dagen kommer"

Kärlek vid första ögonkastet. Ni vet den känslan, ni känner troligtvis igen den. Känslan när man vet att man hittat rätt. Precis där befann vi oss den soliga vårdag vi kom till Ekudden för allra första gången. Det självklara beslutet var både lätt och kändes för oss helt rätt.

 

Vi som driver Ekuddens Vandrarhem heter Ellinor och Mikaela Terve och i stolt samarbete med Skärgårdsstiftelsen är vi väldigt glada över att ha fått möjligheten att erbjuda denna lilla skärgårdspärla till våra gäster, med havet precis runt husknuten.

 

Vi systrar är själva uppvuxna på våra föräldrars gård i Österhaninge omringade av djur, natur och vajande rapsfält endast ett stenkast ut till Haninges skärgård. Många varma sommardagar har spenderats på Gålös sammetslena klippor, glass har inhandlats på Schweiziska badet, lunchen har intagits nere i färjehamnen på Dalarö, båten har puttrat från Karlslunds Marina och middagar i solnedgången har avnjutits på Hamnkrogen. Det här är omgivningarna vi kan och som vi älskar.

 

Glädjen är nu stor över att få dela med oss av våra bästa tips, dela samma krispiga havsluft, samma varma klippor som vi vuxit upp med. Förhoppningsvis känner du samma frid när du kommer ut till oss på Ekudden och vi hoppas att ni kommer hitta era alldeles egna smultronställen.

 

För oss är Ekudden en av de få platser som letar sig rakt in i hjärtat och sedan stannar kvar där. Vi hoppas verkligen att du kommer känna detsamma.

 

Det här är svenska skärgården när den är som allra bäst, en skärgårdsidyll för alla.

 

 

 

Vi önskar dig varmt välkommen till oss och Ekuddens Vandrarhem!

 

 

 

Ekuddens Vandrarhem AB

Oxnövägen 6-8

137 96 Gålö

 

info@ekuddensvandrarhem.se

08-121 54 802