Ekuddens Vandrarhem

"Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om du vill"

Naturreservatet Gålö är beläget på en halvö som ligger ca 34 km sydost om Stockholm och är ett av Stockholmstraktens mest populära rekreationsområden. Med 50 km strandlinje så erbjuder halvön mycket bra möjligheter till både bad och fiske. Här finns också markerade vandringsstigar för längre och kortare promenader. Låna gärna en av våra korgar och njut av att plocka bär och svamp i de fina strövområdena runt Ekudden.


Från Ekudden kan du enkelt cykla och handla det du behöver till kvällens grillning på Gålö Lanthandel, endast 3 km från vandrarhemmet. I närheten finner ni även Gålö havsbad som erbjuder en stor badstrand och restaurang.


Våra grannar Stegsholmsgård är en av de få mjölkgårdarna som finns kvar i Stockholmsområdet. Familjen Borg bedriver även en rid- och körskola. Under sommarmånaderna finns här även ett bageri och gårdscafé och cateringservice. Från Stegholmsgård utgår en natur- och kulturstig genom de vackra ekhagarna som är väl värt ett besök!


Gålö kan ståta med flera gravar från yngre järnåldern och även fornborgar. Vid Mororna startar en fornstig med informationstavlor. Där finns även en hembygdsgård med museum och loppis som har öppet på söndagar under sommaren.


Närmaste centrum finner du på Dalarö med mysiga restauranger, caféer och matbutik endast 10 minuters bilväg från oss.

För mer information om Gålö besök: http://skargardsstiftelsen.se/omrade
Ekuddens Vandrarhem AB

Oxnövägen 6-8

137 96 Gålö


info@ekuddensvandrarhem.se

08-121 54 802